header_img

Oplossingsgericht coachen

Oplossingsgericht coachen richt zich niet op het probleem, maar op wat de cliënt, leidinggevende en/of het team voor het probleem in de plaats wil: de gewenste situatie in de toekomst.

Vanuit de positieve psychologie ligt de focus op krachten in plaats van op klachten van de cliënt of het team. Bannink is auteur van Positieve psychologie in de praktijk, waarin een hoofdstuk over de toepassing van positieve psychologie op het werk, Positieve psychologie – de toepassingen met vele toepassingen op het werk, en van Positieve Supervisie en Intervisie.

In oplossingsgericht coachen worden cliënten uitgenodigd hun doel te formuleren en oplossingen te bedenken en uit te voeren die dit doel dichterbij brengen.
De expertise van de oplossingsgerichte coach ligt in het stellen van oplossingsgerichte vragen om hierbij nuttig te zijn.
Het concept en de methodiek, als ook de houding van de oplossingsgerichte coach verschillen van probleemgericht coachen.
In oplossingsgericht coachen is de sfeer positief en hoopvol. Er zijn meestal slechts enkele gesprekken nodig, en daarmee is oplossingsgerichte coaching vaak kostenbesparend.

Bannink is auteur van Oplossingsgericht Leidinggeven, waarin een hoofdstuk over coachen, en verzorgt (incompany) trainingen oplossingsgericht coachen en coachen vanuit de positieve psychologie in binnen- en buitenland.

Vraag hier een offerte aan.

    Zoeken